Kako organizirati natjecanje u doba korone

wallpaperflare.com_wallpaper

Kao što svi znate, uslijed epidemije nismo mogli održati Državno natjecanje na planirani način, ali to ne znači da ne razmišljamo o alternativnim mogućnostima.

Pojavio se prijedlog da se Državno održi online. Problem s tom idejom je mogućnost varanja u raznim oblicima i varijantama. Postoji, međutim, način da to varanje spriječimo. Mi ne možemo nadgledati natjecatelje za vrijeme online natjecanja, ali mogu ih nadgledati drugi natjecatelji – njihova konkurencija. 

Preciznije, svakom natjecatelju pridružit će se drugi natjecatelj koji će rješavati Državno natjecanje u istoj sobi i povremeno provjeravati dopisuje li se ovaj prvi s nekim i slično. To mu je u interesu jer su konkurencija. Naravno, provjera će biti obostrana. Na taj način nijedan od dvaju združenih natjecatelja neće smjeti varati jer će ga inače ovaj drugi prijaviti.

No prirodno se nameće očigledno pitanje – što ako obojica odluče varati, npr. pomagati jedan drugome, što im se u konačnici može isplatjeti? I to je rješiv problem, koji ćemo riješiti tako da im pridružimo trećeg natjecatelja, koji će rješavati u istoj sobi i paziti da ova dvojica ne varaju, a naravno da će i oni istovremeno nadgledati njega. Da bi se natjecatelji na prikladan način združili u trojke na odgovarajućim mjestima, svaki natjecatelj trebat će ispuniti obrazac (Google Form) u kojemu će napisati svoju adresu i veličinu svoje sobe u kvadratnim metrima.

Ako se krizni stožer ne složi s ovim prijedlogom, a možda i neće zbog opasnosti od širenja virusa među natjecateljima, pala mi je na pamet još jedna, pomalo neobična ali zapravo izvediva i inovativna mogućnost, koja će zbog svoje originalnosti (ako se ostvari) vjerojatno izazvati pažnju i domaćih i stranih medija. Smatra se da koronavirus ne može izdržati vrlo visoke temperature. Državno će se stoga moći bez problema održati u balonu na vrući zrak. To je nešto skuplja mogućnost, ali i dalje jeftinija od tjednog smještaja u hotelu. Veći baloni mogu ponijeti preko trideset ljudi, ovdje će zbog laptopa i potrebnog razmaka taj broj morati biti najviše dvadeset, pa će nam trebati nekoliko balona ili će se grupe izmjenjivati. 

U svakom slučaju, zaštitne maske i dalje će biti potrebne, ali one ne moraju biti obične kirurške maske kakvih ionako nedostaje na tržištu. Dovoljno učinkovite bit će i maske s fašnika (maskenbala) koje i više odgovaraju mlađahnim natjecateljima: Batman, Spiderman, James Bond, Severina, Mirko Fodor i drugi. Mogućnosti je i više nego dovoljno. Ok, toliko za sada, a službenu obavijest očekujte na neki drugi datum.

Jedna misao o “Kako organizirati natjecanje u doba korone

  1. Povratni ping: Kategorizacija blogaritamskih objava | Blogaritam

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s